„…100 évig élek én, ha így folytatom”

Blog | 2018

Jól ismerjük Korda György dalának kezdő akkordjait: „Nem vagyok ideges, fő a nyugalom…”. Valamit tényleg jól csinál a táncdalok koronázatlan királya, mert 2019. januárban a nyolcadik X-re is fittyet hányva fiatalos derűvel diktálja a tempót fiatalabb pályatársainak. A táncparkettek Gyuri bácsija a napokban adott fergeteges koncertet, egy nemrégiben abszolvált szemműtét után. Így kell ezt csinálni, kérem! Vajon mitől ilyen nyugodt és magabiztos? Honnan ennyi energia nyolcvanévesen?

Biztosítsuk be éveinket – mind a százat!

A híradások szerint folyamatosan nő a várható élettartam, de az egészségből fakadó életminőség növekedéséről még a viccekben sem hallunk. Valahogy mintha pont a lényeg veszne el a civilizációs felhajtásban: elvileg egyre jobban élünk, valójában pedig egyre gyatrábbak az egészségügyi mutatóink. Gyuri bácsi brillírozásához és az aggodalmak mérsékléséhez minőségi egészségügyi háttérre van szükségünk.

Magyarországon egyetlen biztosítótársaság vállalja

Honnan tudom, hogy életem végéig számíthatok valakire? A feltétel nélküli szeretet minden tartós kapcsolat alapja. Egészségünknek sem szabhatunk időkorlátokat, bár az állami intézmények ebben kevésbé támogatnak. Sőt, a legtöbb biztosító nem meri bevállalni, hogy 100 éves korunkig gondoskodik rólunk szükség esetén. A MediHelp az egyetlen olyan egészségügyi biztosító, amely akár 100 éves korig is kiszolgálja partnereit nemzetközi háttérrel működő szolgáltatási portfóliójával. Mi nem viccelünk, amikor azt mondjuk: fő a nyugalom! Miért kötnénk kompromisszumot nyugdíjas, idős éveinkben egészségünk romlásával, ha van lehetőség megelőzésre és színvonalas orvosi ellátásra?

60 éve a pályán? A jót nem lehet eltúlozni

A hosszú élet önmagában csak egy lehetőség, amely attól válik értékké, hogy egészségben tölthetjük. Lássuk be, az idő mindannyiunktól elkéri a vámot, erre jó felkészülni. Megelőzéssel, színvonalas orvosi ellátással kétségtelenül nagyobb esélyünk van elkerülni kínos kompromisszumokat és befolyásolni az óramutató állását. Az is lehet, hogy csak a szülinapi torták gyertyáiból értesülünk, hogy eltelt az idő, ha még időben bebiztosítjuk egészségünket. Viccet és szójátékot félretéve: fontos, hogy szép, hosszú életünk legyen, de legalább ennyire alapvető az is, hogy milyen minőségben pergetjük le éveinket.

Részletek hamarosan