A munkaerő-megtartás törvénye

Blog | 2018

Az összeg ugyanannyi, mégis többet ér, ha nem pénzben adjuk oda a dolgozóknak: juttatásokkal hatékonyabban motiváljuk munkatársainkat, mint béremeléssel. A pénz nem boldogít? A magyar munkavállalókat nem lehet fizetésemeléssel jobb teljesítményre ösztönözni és megtartani? Lehet, de jóval kisebb mértékben, mint amikor ugyanekkora összegben különböző juttatásokat adnánk dolgozóinknak. Hogyan lehetséges ez?

A prémium szolgáltatások emelik az életszínvonalat

A béremelés viszont nem képes erre, hiszen hatása jó esetben 3 hónapig tart, utána már természetesnek, alapvetőnek érzékeljük az új összeget. Igazán számottevő különbséget korábbi életszínvonalunk tartós pozitív változásával érezhetnénk, de akkora béremelést kevesen kapnak, amiből például prémium szolgáltatásokhoz is rendszeresen hozzáférhessenek. Vegyük csak az egészségügyi ellátásokat: megváltás lehet egy olyan egészségbiztosítás, amellyel megszűnik a várakozási idő és gyors, szakszerű segítséget kaphatunk sürgős esetben is.

A pénz elfogy, az élmény megmarad

Valójában a pénz csupán „hordozóanyag” életünk élménykapszuláiban. Amikor elköltjük, nem a mennyisége, hanem a megszerzett előnyök, élmények töltik fel tartalommal, vagyis adnak értéket jövedelmünknek. Az okos munkáltató, aki figyel az embereire és pontosan tudja, mire vágynak, azzal is tisztában van, hogy nem közvetlenül a pénz, hanem a különböző, életminőséget befolyásoló juttatások által növelheti dolgozóiban a megbecsültség érzését.

Béremelésből nem lehet egészséget vásárolni

A komoly és színvonalas orvosi ellátás pénzbeli értékét nehéz a béremeléshez viszonyítani. Még a vezető beosztásban dolgozó réteg számára sem triviális például egy komolyabb műtét finanszírozása, nem beszélve a középvezetői szinttől alacsonyabb bérből élők lehetőségeiről. Ne menjünk ennyire messze: elég csak a járóbeteg ellátás hazai állapotára gondolni és rögtön értjük, mit jelent egy professzionális gondoskodásra szakosodott, nemzetközi szolgáltatói háttérrel működő egészségbiztosító ügyfelének lenni.

Melyik a legjobban megtérülő munkáltatói befektetés?

A legértékesebbet választja a vezető, aki munkatársai számára profi egészségbiztosítást köt még az idei évben, hiszen ezáltal egészségükről gondoskodik 2019 folyamán. Számára is kedvező konstrukció, természetesen: egyrészt a dolgozók egészsége a cég tőkeereje, másrészt az idén megkötött egészségbiztosításokat szerződés-fordulóig adókedvezményesen lehet igénybe venni. Ráadásul a MediHelp az idei év végéig kötött egészségbiztosítások egyes csomagjaiban szűrővizsgálatokat is biztosít.

Részletek hamarosan