Az életforma döntés kérdése

Blog | 2019

A magán egészségbiztosítás tudatosságra nevel. Évente átlagosan 200 000 Ft-ot mindenképpen magánorvosra költünk, de amikor az egészségünket teljesen a magánszektorra bízzuk, az nem csupán anyagi szempontból késztet tudatosságra, hanem életforma tekintetében is. Már a biztosításnál kiderül, mi mindent kellene alaposan átgondolnunk és a profi magán egészségbiztosító segít a tájékozódásban. Helyettünk viszont nem tud se dönteni, se cselekedni, így az érdemi „munka” mindenképpen ránk marad. Nézzük, mire tanít a profi egészségbiztosítás!

A tudatosság jobb életminőséget szül

Pontosabban a tudatosság olyan összefüggéseket világít meg, amelyek ismerete spontán módon is javít az életminőségünkön. Egyre inkább rá vagyunk kényszerítve, hogy átgondoljuk, mi mindenen kell változtatni ahhoz, hogy megőrizzük egészségünket. A magán egészségügyi ellátásokra költött pénz mennyisége már eleve indokolttá teszi, hogy rendelkezzünk profi magán egészségbiztosítással, ami természetesen többféle probléma esetén is megoldást kínál. Olyan különbség ez, mint a lakásbérlet és a saját lakás közötti választás: a mai bérleti árak mellett inkább sajátba fektet az ember, ahogy az eseti kiadások helyett az egész szervezetünk egészségét szeretnénk biztonságban tudni.

Akinek van, annak adatik még

Nem csak bibliai értelemben. A magán egészségbiztosítással rendelkezők pontosan tudják, hogy nem a biztosítás fogja megóvni egészségüket, hanem az egészségtudatos életforma, ezért odafigyelnek a többi részletre is: a táplálkozásra, a mozgásra, a munka és magánélet egyensúlyára, a minőségi pihenésre. Nem engedhetik meg maguknak ugyanis, hogy rendszeresen vagy hosszabb ideig kizökkenjenek a jól működő rendszerből, kiessenek a munkából vagy le kelljen mondaniuk a rendszeres testmozgásról. A harmóniához szükséges bármely elem „sérülése” a teljes egyensúlyt megbontja és azt nehezebb visszaállítani, mint megőrizni. A profi egészségbiztosítás abban segít, hogy gyorsan, várakozási idő nélkül juthasson minőségi orvosi ellátáshoz, aki nem szeretné elpazarolni az idejét és az energiáit.

Senki más nem képes erre

A legjobb szándékkal sem tudna helyettünk cselekedni senki, tehát csakis rajtunk múlik, mit kezdünk a felismeréssel: az egészségünk megőrzése kizárólag saját döntésünk függvénye. Ha minden téren a minőséget választjuk , esélyünk nyílik megkönnyíteni a magunk dolgát, vagyis minél kevesebb kompromisszumot kötünk, annál jobb eredményeket érünk el. Amikor magánorvoshoz megyünk, a minőséget választjuk, amikor magán egészségbiztosítóhoz fordulunk, ugyanezt tesszük, hiszen nem bízunk már az állami egészségügy ígéreteiben. Ugyanígy a minőséget választjuk az aktív életformával, a táplálékok megválogatásával és a stressz-szint tudatos csökkentésével. Így lesz kerek a rendszer és így tud hatékonyan működni a profi egészségbiztosítás is: kompromisszumok nélküli életre ösztönöz.

Részletek hamarosan