Az influenzaszezon margójára

Blog | 2019

Gyógyszerekkel és fohásszal próbáltuk távol tartani magunktól az utóbbi évek egyik legmakacsabb vírusbetegségét, ami egész családokat képes levenni a lábukról. Az influenza az egészségügyi vonatkozások mellett sajnos komoly anyagi áldozatokkal is jár: egy négytagú családot 30-40 ezer forintos gyógyszerköltség és a nehezen számszerűsíthető keresetbeli deficit is terheli, nem beszélve az esetleges bébicsősz óradíjáról. A vírust nehezen tudjuk kivédeni, de a következményein jelentős mértékben enyhíthetünk, ha rendelkezünk magán-egészségbiztosítással.

A gyorsaság fél egészség

Nem mindegy mikor jutunk be a rendelőbe és mennyi idő alatt kapunk minőségi orvosi ellátást. Ha betegen órákig kell várakoznunk a többi beteg emberrel tele váróban, csak olajat öntünk a tűzre. A magán egészségbiztosítás egyik előnye például, hogy a várakozási időt megspórolhatjuk, így nem csak időt nyerünk, de állapotunk sem fordul rosszabbra. Erre is igaz a mondás, hogy az idő a legnagyobb kincs, hiszen a gyógyulás első lépése, hogy megállítsuk az állapot romlását.

Kiszámítható költségek, világos gazdálkodás

Nem véletlen, hogy a magán egészségügyet választók éppen a transzparens, átlátható gazdálkodás miatt döntenek a magán orvosi ellátás és a magán egészségbiztosítások mellett. Szeretjük tudni, mi mennyibe kerül, és miért fizetünk annyit, amennyit – amire a közegészségügy nem ad lehetőséget. Egy profi magán-egészségbiztosítás például éves szerződéses összegben számolja a fedezeti költségeket és világos konstrukcióban írja le a biztosított szolgáltatások körét, személyre szabottan. Így könnyedén kilábalunk az influenzából is, hiszen a gyógyszerek költségét is fedezi a biztosító anélkül, hogy nekünk aggódnunk kellene a költségek mértékén, hiszen ismerjük a kereteket.

A kényelem nem luxus

Elmúlt már az a korszak, amikor a kényelmi szolgáltatások csak a tehetősebb réteg luxusát jelentették. Ma már gyorsabban élünk, gyorsabb a pénzmozgás is és a gazdasági folyamatok érdekében a kényelmi szempontok is felértékelődtek. A MediHelp például minden partnerének személyes tanácsadással segít, saját ügyintézővel rendezhetjük egészséggel kapcsolatos teendőinket és megspórolják nekünk a minőségi orvosválasztás fáradságos munkáját. Ez nem luxus, ez az alap. Ezt kapjuk a pénzünkért a magán-egészségbiztosítótól – a biztosítási tevékenységen és fedezeten kívül.

Hány csomag zsebkendőt használunk el?

Még fontosabb, hogy hányat sírunk tele mérgünkben, ha a közegészségügyre bízzuk magunkat. Influenza-szezonban egy nap 3-4 csomag is elfogy, alsó hangon. Az 16 csomag egy családban, egy hét alatt 112 csomag. 10 Ft/darab áron, 10 darab/csomag kiszerelésben ez 11.200 Ft/influenza-szezon/család. Nem ez lesz a legnagyobb költségünk, de a gyógyszerek árával és az egyéb vizsgálatok költségével akár 50 ezer forintra is felmehet a teljes „büdzsé”. És akkor még csak egyetlen hullámot lovagoltunk meg az egyre kiszámíthatatlanabb és ellenállóbb vírustámadásban. Akinek van profi egészségbiztosítása, annak csak a zsebkendő árát kell fedeznie a kiadásokból. Nagy különbség és még nagyobb biztonság.

Részletek hamarosan