Egy klasszikus vicc egészségbiztosítási tanulságai fiataloknak

Blog | 2018

Miről beszélgetnek társaságban a 20 évesek? Csajokról, pasikról, bulikról. Miről szól a 30-asok traccspartija? Házasságról, családról, karrierről. Mi a téma a 40-eseknél? Válás, munkahelyváltás, anyagi gondok, felismert betegségek. Az 50-esek klubjában miről folyik az eszmecsere? Gyógyszerek, orvosok, öregedés. És ez nem vicces: gyakorlatilag életünk közepéig eljutunk oda, hogy már nem az egészségünk, hanem a betegségeink a téma. Általános kopással nyilván számolhatunk, de tényleg ilyen gyorsan és ilyen betegen kell megöregednünk? Semmiképpen: ezért való az egészségbiztosítás fiataloknak!

A betegség nem válogat, de mi megtehetjük

A betegségek és az életkor összefüggései bár statisztikailag kimutathatóak, nagyon sokat tehetünk a statisztika „rontásáért”. A MediHelp szerint az időben felismert életmódbeli hatásokat magunk javára fordíthatjuk tudatos életmódváltással és a még fiatalon megkötött profi egészségbiztosítás"sal. Miért olyan fontos, hogy korán, még egészségünk teljében rendelkezzünk minőségi egészségbiztosítással? Mert így kisebb problémák esetén is gyors és színvonalas ellátásban részesülhetünk, és nem gyengítjük a szervezetünket silány kezelésekkel, későn érkező orvosi segítséggel.

A félelem számokban mérhető, a fiatalon kötött egészségbiztosítás hozama években

Szél fúvatlan nem indul – tartja a mondás. Van alapja a félelemnek, melyet az évek és a betegségek „házasodása” okoz: a számok szerint egyértelmű például a szorongásos és depressziós megbetegedések száma ugrásszerűen megnő az 50 év fölötti korosztályban. Ugyanígy jelentős növekedést látunk a magas vérnyomás okozta problémák, infarktus, csontritkulás és a derékfájás terén. Megdöbbentő adat, hogy míg a 35-44 éves korosztályban 30% körülire tehető a rossz egészségi állapotban szenvedők aránya, addig ez a következő kategóriában – 45-55 évesek körében – már a kohorsz (a nemzedék azonos jellemzők alapján választott csoportja) felét érinti. Innen már rohamos léptekkel haladunk a teljes leépülés irányába: az 55-64 évesek 70%-a, a 65-74 évesek 80%-a, a 75 év felettiek 90%-a rossz egészségi állapotban van.

Változtass, hogy változhass! A MediHelp szakít a mítoszokkal

Az egészségbiztosítás fiataloknak való, nem véletlenül. Koncentráljunk a megelőzésre, mert a már kialakult betegségek törvényszerűen gyengíteni fogják szervezetünket! A tényekkel nem lehet vitatkozni, de azt megtehetjük, hogy mögéjük nézünk: mi vezetett idáig és min tudunk változtatni. A gyenge minőségű egészségügyi ellátás, az életmódbeli tényezők: összességégben az életminőség és a gondolkodásmód felelős a kialakult helyzetért.

A MediHelp-nél nem szeretjük a mítoszokat. A valóságot meg kell ismerni és még időben döntenünk kell saját egészségünk megőrzéséről, különben magunk is idejekorán bekerülünk a statisztikába. Azt ajánljuk partnereinknek, hogy egészségbiztosításukat a lehető legprofibb konstrukcióban és még fiatal éveikben igyekezzenek megkötni. Életmódjukra odafigyelve és a minőségi ellátások biztonságában garantáltan távol tarthatják magukat a lesújtó statisztikáktól.

Részletek hamarosan