Egyszülős családok a Bermuda-háromszögben

Blog | 2018

Magyarországon a gyermekek 27%-a, azaz majdnem 1/3-a él egyszülős családban: a családok 20%-ában csak az egyik szülő gondoskodik a gyermekekről – derült ki az utolsó, 2011-es népszámlálási adatokból. A népességfogyást és a nők szüléskor várható életkorának kitolódását is figyelembe véve, a jelenlegi helyzet elég drasztikus képet fest a jövőről, különösen, hogy gyermekeink egyharmada számára az egyszülős családmodell komoly rizikófaktor. Mi történik, ha a minden terhet viselő egyetlen szülő is megbetegszik?

Amikor a kicsi is soknak számít

Majdnem 465 ezer anya és 72 ezer apa neveli egyedül gyermekeit Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy 2,9 millió gyermekből majdnem 800 ezer egykeresős családban nő fel, jellemzően egy fizetésből. Ebből nem egészen 13%-ukról az apa gondoskodik, a maradék 87% az anyával él. Ember nincs a földön, aki egyedül képes volna problémamentesen, betegségek nélkül végigküzdeni magát aktív évein és úgy felnevelni gyermekeit, hogy ne szorulna orvosi és egyéb segítségre. Elég egy hét táppénz és máris megérzi a családi kassza, nem beszélve a hosszabb ideig tartó keresetkiesésről.

Számoljuk ki, mekkora kockázat!

Vegyünk egy bruttó 350 000 Ft-os havi keresetet, folyamatos munkaviszony mellett. Ez esetben az 5 munkanapos, azaz egy hetes kiesés a következőképpen alakul1:

  • az egy napra jutó kereset 11 507 Ft lenne, munkavégzés esetén,
  • az egy napra jutó táppénz összege 6904 Ft lesz, azaz nagyjából a fele a normál keresetnek (fekvőbeteg ellátás esetén ez az összeg még alacsonyabb: 5754 Ft),
  • a kieső 5 nap alatt tehát az 57 535 Ft helyett maximum 34 520 Ft-ot vihet haza a munkavállaló,
  • a táppénz nélküli havi nettó jövedelme két gyermeket egyedül nevelő szülőként (családi pótlék nélkül) 267 750 Ft2, amiből minimum 23 000 Ft-ot veszít egy hetes kieséssel, azaz a teljes keresetének csaknem 10%-át.

…még az ág is húzza, de az egészségügy mindenképp

A bajok forrása ott kezdődik, amikor az egykeresős családot fenntartó szülő orvoshoz fordul és még az egyszerűbb vizsgálatoknál is várólistára kényszerül. Lehetetlen helyzet, amit sem a munkáltató, sem a család nem képes sokáig tolerálni. Létkérdés ilyen esetben egy profi egészségbiztosítás, amely már nem csupán a biztosított felnőttet védi, de a család egzisztenciáját is óvja a szélsőséges helyzetektől. Igényes munkáltatók számára sem lehet közömbös olyan juttatásokat biztosítani gyermekeiket egyedül nevelő alkalmazottaiknak, amelyekkel megelőzhetik a munkából való hosszabb kieséseket. A MediHelp-nél 2018. december 31-ig kötött, a járóbeteg ellátásra is kiterjedő egészségbiztosítások ráadásul szűrővizsgálatokat is tartalmaznak, így már megelőzéssel is csökkenthetők a komolyabb kockázatok..


* * *

1. A számítást a HR Portál táppénz-kalkulátorával végeztük.

2. A számítást a HR portál bérkalkulátorával végeztük.

Részletek hamarosan