A térítésmentes egészségügy ára

Blog | 2018

A cím kellően bulváros, ugyanis, az "ingyenes", állami közegészségügyi szolgáltatások egyáltalán nem "ingyenesek", azt a saját, korábban befizetett TB-nkből (napi 244 forint) és az adónkból származó állami eü források terhére vesszük igénybe.

Végeérhetetlen várólisták

Tehát egyáltalán nem "ajándékba" kapjuk azt az államtól. Ennek ellenére a térítésmentes orvosi ellátás ezer sebből vérzik a mai Magyarországon. Már nemcsak a műtéti várólisták végeérhetetlenül hosszúak, de néhány vizsgálat elvégzésére is több hónappal későbbre kaphatunk csak előjegyzést. Nem csoda, hiszen a speciálisabb műtéteket, vizsgálatokat végző orvosok jobbára már mind a magán rendelőintézetekben, magánkórházakban dolgoznak.

300 milliárd a magánorvosokra

Pedig a statisztikák szerint a kormány gőzerővel tolja bele a pénzt a magyar egészségügybe, mégis 30-50 milliárd forintra teszik azt az összeget, amit a gyógyulás reményében hálapénzként az orvosoknak adunk. Ennél is nagyobb szám: 300 milliárd forint landol a magánklinikák pénztárában. És a privát egészségügy erősödése úgy tűnik, megállíthatatlan.

Az egészségügyet érintő központi, erősen optimista kommunikációnak némileg ellentmond az a tény, hogy 2017-ben a lakosság több mint fele(!) fordult problémájával magánorvoshoz. Ezen személyek többsége jellemzően járóbeteg szakrendelést vett igénybe, de hamarosan nyit az első magánkórház is.

Magán egészségbiztosítás: befektetés magamba

Azok, akik nem kívánják, hogy betegségükről a rendelő előtt órákig várakozó beteg- és sorstársaik tartsanak konzíliumot, hanem a legrövidebb időn belül szakember kezei között szeretnének gyógyulni, már most felfedezték a magán egészségbiztosítás előnyeit. A magán egészségbiztosító biztosítottjai a lehetőségre egyfajta előtakarékosságként, az egészségünk érdekében történő befektetésként gondolnak.

A gazdasági szféra is felfedezte

A hazánkban még viszonylag újnak számító (de nyugaton már komoly előtörténettel rendelkező) gondoskodási forma azonban már nem csak a lakosság, de a gazdasági szféra szereplőit is megérintette. Megjelentek ugyanis azok a vállalkozások, amelyek kiszámolták, hogy magasan kvalifikált – a cég pénzén kiképzett és szakmailag szinten tartott – kollégáik lojalitása és terhelhetősége számukra igenis megfizethető! A cég legnagyobb vagyonának a munkaerőt tekintő társaságok pedig hajlandóak áldozni dolgozóik egészségére.

Nem vagyok olyan gazdag…

A fluktuációnak és a munkaerőhiánynak elébemenni kívánó társaságok egyéb eszközök mellett a dolgozóikra kötött magán egészségbiztosítással igyekeznek a munkavállalói hűséget megerősíteni.

Ezek a cégek ugyanis abból indulnak ki: első sorban a munkaadó érdeke, hogy a jó munkaerő egy betegség miatt minél rövidebb időre essen ki. Vagy egyszerűen csak úgy látják, hogy bár jól fut a szekér, de annyira azért mégsem nem gazdag a vállalat, hogy megengedhesse magának az állami egészségügy luxusát.

Részletek hamarosan