Végzetes vonzerő a névjegyen

Blog | 2018

Attól, hogy veszélyes, még nem lesz kevésbé vonzó egy pálya a szakma szerelmeseinek. Némelyikünk valóságos adrenalin-függő, amolyan extrémsport rajongó ezen a téren is. Mit tehet az ember, ha már négyéves korától katonai egyenruháról, bevetésekről és közelharcról álmodik vagy folyton a fellegekben jár, egy Boeing 787-es kapitányaként?

Melyek a legveszélyesebb szakmák?

Sokféle szempontból készülnek rangsorok a világszerte legkockázatosabb foglalkozásokról. A halálos munkabalesetek aránya szerint építőipari kivitelezők, katonák, pilóták, tűzoltók, kamionsofőrök, favágók és rendőrök vezetik a sort. A veszélyes körülmények rizikófaktorait vizsgálva meglepő eredmények születtek: úgy tűnik, a fizikai munkások – legfőképpen a nehézipari munkások – mellett éppen az egészségügyi dolgozók – nagyobb arányban a fogorvosok, ápolók, asszisztensek – viszik a prímet a munkavégzési kockázatok terén. Ha valaki, hát ők igazán tudják, mit jelent a megelőzés és a minőségi egészségügyi szolgáltatások, valamint a profi egészségbiztosítás nyújtotta előnyök.

Romlik a statisztika – mi lesz az egészséggel?

A Nemzetgazdasági Minisztérium hazai statisztikái szerint az elmúlt 5 évben fokozatosan emelkedett a munkahelyi balesetek száma Magyarországon. A szakterületi arányok rangsora a gépipar, a feldolgozóipar, a szállítmányozás területén mutatja a legmagasabb kockázatot, utána a kereskedelem, az oktatás és az egyéb hivatali, irodai munkák következnek.

A legveszélyeztetettebb korosztály a 35-44 év közöttiek csoportja – mondhatni, hogy aktív éveink legerősebb időszakában a legnagyobb a kockázat. Egy középkorú dolgozó számára ráadásul súlyos, a szakmagyakorlás szempontjából is végzetes lehet, ha nem kap megfelelő segítséget az egészséget érintő szakmai ártalmak megelőzésében és színvonalas, gyors orvosi ellátást, amikor baj van.

Van egészségbiztosítása? Akkor lesz egészsége is!

Más téren sem szeretünk kompromisszumokat kötni, miért pont az életünket meghatározó hivatás terén kényszerülnénk megalkuvásra! Legyen bármilyen kockázatos is a szerelem, nem fogunk lemondani róla, nem igaz? A MediHelp egészségbiztosítási portfóliójában nemzetközi háttérrel biztosít profi egészségügyi szolgáltatásokat a legveszélyesebb szakmák szerelmeseinek is, hogy ne kelljen elbúcsúznia álmai munkájáról. Előzze meg a bajt, kérje tanácsadónk segítségét a megfelelő konstrukció kiválasztásához!


* * *

1. Tájékoztató a munkabalesetek alakulásáról a feldolgozott munkabaleseti jegyzőkönyvek alapján – 2017. év. Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. február Munkavédelem-Foglalkoztatás Felügyelet

Részletek hamarosan